Cum a fost la Calarasi

on 19 October 2011.

Va salut.

Sa relatam asa dar mica poveste petrecuta la Calarasi. Cum nu am putut merge din prima seara de concurs, am vorbit cu organizatorii, iar ei, niste draguti fiind, au spus "ok". Pornit-am din Iasi cu masina Sambata dimineata pe la ora 3. Ajunsi in Calarasi tot dimineata, pe la 9 jumate, ne-am cazat si ne statea pe creier faptul ca trebuie sa mancam. Coborand la restaurantul hotelului, unde de altfel se ia masa, au inceput pupaturile. Ce poate fi mai frumos decat sa te intalnesti cu toti prietenii la masa, dupa un drum lung.

Urmatorul pas a fost sa reunim grupul national de folkisti adunati in Calarasi si sa mergem la gradina ZOOlogica. Dupa un tur complet ne-am intors la hotel, am mancat din nou, deoarece era aproape 2 si am mers la probele de sunet. Dupa mult chin, care s-a dovedit in final, 80% inutil - ne-am strans jucariile si ne-am intors la cazare unde am cazut lati pana pe la ora 6. Trezit. Schimbat. Fuga la sala de spectacol. Ne-am acomodat noi cu backstage-ul, ne-am acordat, o scurta repetitie - toate bune si frumoase.

Mergem la scena unde ne intalnim cu Walter Ghicolescu care ne ureaza multa bafta si ne ameninta cu o posibila cantare prin Iasi in timpul ce va sa vie (aviz amatorilor). Noi am fost numarul 2 in concurs. A deschis seara Marius Dascau - atunci au inceput si emotiile noastre. O data intrati pe scena, nu stiu exact ce s-a intamplat si daca am mai scapat vreo perla - de obicei mi se limba plimba-n gura si scap cate o aberatie. Am fost obligati de regulament sa prezentam in concurs o melodie proprie si un cover. Melodia preluata a fost "Cina" by Iulia Gusatu. Cristina noastra are tare mari emotii la piesa asta pe ultimele 2 refrene deoarece se intampla niste chestii mai deosebite pe voce, nu foarte usor de controlat. Din fericire totul a mers ca pe roate iar incepand cu a 2-a piesa au disparut si emotiile. Compozitia proprie pe care am prezentat-o a fost "Joc in doi" - melodie pe care o gasiti pe site-ul nostru, pe prima pagina, in player.

Au urmat recitalurile, care din pacate s-au suprapus cu masa noastra de seara - care evident nu putea fi ratata, luand in calcul ce avea sa vina. Cei de la grupul FOX STUDIS ne-au gazduit intr-un local tare dragut, la marginea Calarasului - unde ne-au indemnat sa ne semnam mazgalind unul din peretii pubului. Ce a fost acolo, sa povestesc ar dura prea mult. Atat va spun: au cantat toti "concurentii" fiecare ce l-a taiat capul. Speram din tot sufletul sa facem cumva - de undeva rost de o filmare in care Foisorul de folk canta alaturi de noi "Joc in doi" dar intr-o varianta Reloaded si cu iz de "melodie care spune povestea concurentilor", adica: Prea nebunul nostru prieten Cristi (naistu' de la Foisor) si cu celalalt nebun Alex (chitaristu' de la Foisor) au facut niste versuri interesante care cuprind cate ceva din toti cei prezenti la Calarasi, ca si concurenti. Ce a iesit din piesa nu va puteti inchipui... un CEVA intre folk,jazz,bossa,rock,hip-hop.

Mai tarziu cand am ramas mai mult intre noi, decat cu public, a inceput comedia. Am ras unii de altii, am cantat, iar am ras, am imitat si ne-am simtit teribil de bine. Dupa ce s-a incheiat basmul ne-am infratit cu somnul.

A 2-a zi pentru Descantec - a 3-a pentru cei veniti din prima zi, a fost asa de relaxare. Plimbare pe faleza, cafea, mancare, iar cafea, prajituri si o mica adunare unde am mai cantat pret de vreo 2 ore. Emotiile au revenit din nou in gala cand se anuntau castigatorii premiilor. Ne bucuram mult pentru premiul primit, si anume Trofeul Festivalului. Premiul I a fost luat de Cosmin Vaman - stabilit in Iasi. Desi il cunosc de foarte putin timp, imi place sa cred ca-l pot numi prieten. Ne bucuram mult pentru reusita lui, si ii uram la mai mare. Premiul II a mers laGrupul Carouri (Claudia Ciobanu si Dan Ionita) din Cluj. Premiul III s-a infratit cu premiul II mergand tot in Cluj la Roxana Zapartan. O alta prietena care isi duce veacul prin Iasi, si anume Alexandra Andrei are ocazia de a inregistra 2 piese in Bucuresti, ca premiu din partea juriului.

In gala, prima melodie pe care am cantat-o a fost "Lasa-ma" iar a 2-a piesa ne-am hotarat sa fie tot "Joc in doi" dar in varianta Reloaded, alaturi de Cristi si Alex (sau Cizma - sa stim toti despre ce vorbim). Si ca sa incheiem intr-o tenta vesela, il citam pe Marius Dascau: "Totul e minunat."

Dupa gala am plecat in mare graba spre casa. Luni dimineata = facultate, scoala...

Pentru orice gand, nu ezitati sa ne scrieti in guestbook.

Numai de bine si zi faina sa aveti !